In deze blog vindt u allerhande algemene informatie met betrekking tot ons werkdomein: bepaalde realisaties, tips en advies mbt toegankelijkheid, aankondigingen, getuigenissen, ervaringen in het buitenland, enz. De blog biedt de mogelijkheid ideeën uit te wisselen en zal met de tijd meer gestalte krijgen.

Derniers billets

Thématiques

Archives

   

  Viakan's blog

  Blindentuin te Anderlecht

  0 commentaire(s)
  Christian van Kan - mardi, mai 14, 2013

  Op touw gezet door de groendiensten van de gemeente Anderlecht in samenwerking met de bevoegde schepen, is het project om een pedagogische blindentuin in de Neerpedestraat bijna af.

  Het concept van de tuin is gebaseerd op het opwekken van reukzin, gehoor en tastzin doorheen een parcours langs geurende kruiden, het kletsende water van een fontein en een grote varieteit aan planten en struiken. Het parcours kan gemakkelijk gevolgd worden dankzij borduren langs het pad en hier en daar geleidelijnen die naar merkpalen leiden met begeleidende informatie via een audiogids.

  In nauwe samenwerking met de gemeente en met de landschapsarchitect werkt VIAKAN aan het concept en realisatie van een tactiel orientatieplan, waarbij een architectenplan omgetoverd dient te worden tot een gestyliseerd, onmiddellijk verstaanbare leidraad voor mensen met een visuele functiebeperking, hoe groot ook de mogelijke handicap om een plan te kunnen lezen en verstaan. Een delikate, maar zeer interessante oefening.


  Commentaires

  Article sans commentaire.

  Faire un commentaire
  Entrer la vérification de mot dans la boîte ci-dessous
  Captcha Image

  VIAKAN: oplossingen voor meer toegankelijkheid van de openbare ruimte voor personen met een handicap. Français

  Viakan